Forlaget Happy Learning AS
Granveien 15c
1178 Oslo
22 29 68 32

 

Gjør en ferieminnebok

En ferieminnebok – enten personlig eller for hele familien – er en fantastisk måte å bevare ferieminner.

Åtte tips til hva boken kan inneholde:

  1. Fotografier – både slike som barna selv har tatt, av barna og sammen med nye venner. Be gjerne vennene skrive en hilsen og adressen sin ved siden av der du vil klistre inn bildene. Da blir det også lettere å holde kontakten når dere er hjemme igjen.
  2. Tegn og fortell om ting dere opplever, gjerne ved siden av fotografiene.
  3. Bilder eller kort fra steder dere har besøkt, og som vekker gode, morsomme eller skumle minner. Dere kan også bruke bilder som klippes ut forskjellige brosjyrer o.l.
  4. Alle mulige slags billetter fra reisen, f.eks. flybilletter, teaterbilletter, og bussbilletter.
  5. Frimerker. En god ide er å kjøpe frimerker innen et område som interesserer barna. Vår yngste sønn er f.eks. veldig glad dyr, og når vi er ute å reiser undersøker vi om de selger dyrefrimerker på postkontoret. På denne måten får han sin egen dyrefrimerkesamling, og det synes han er mye bedre enn bare tilfeldige frimerker.
  6. Kopi av postkort dere har sendt til venner og familie mens dere var på ferie. La barna velge postkortene selv, og oppmuntre dem til å skrive med egne ord hva de har opplevd. Er de for små til å skrive seg, kan du la de formulere setningene selv. For å være på den sikre siden: Si i fra før dere reiser at dere gjerne vil ha en kopi av kortene når dere kommer hjem.
  7. Kart som dere kan gjøre personlige ved å markere og skrive/tegne litt om steder dere har besøkt.
  8. Saker som barna allerede samler på. Det kan være servietter,  fyrstikkesker e.l. At de ikke får plass i boken er ikke så farlig hvis de inngår i en samling. Det kan være noen samler på f.eks. nøkkelringer, (kjøleskaps)magneter, steiner eller kopper. Da passer disse bedre inn i samlingen enn i ferieminneboken.

Tenk på at ferieminneboken blir et kjært minne mange år fremover. Derfor må arkene være av god kvalitet, både i selve boken og fotopapiret.

Det er viktig at ferieminneboken blir komplett. Derfor bør dere fremkalle bilder og bestemme en dag for å gjøre den ferdig så snart dere kommer hjem.
 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index