Forlaget Happy Learning AS
Granveien 15c
1178 Oslo
22 29 68 32


Fordi barna gjerne kjeder seg og synes det tar altfor lang tid å komme frem, kan mange transportstrekninger være krevende. En lang flyreise er ofte en stor utfordring. Heldigvis finnes det mange små ”knep” du kan benytte.

Det aller viktigste er imidlertid at du selv er opplagt, slik at du har overskudd til å underholde barna og tåler en hel del før irritasjonen tar overhånd. Reiser du med barn når du er trøtt og sliten, vil flyturen ofte oppleves som et mareritt.

 

Det er en del saker som kan bidra til å gjøre flyturen enklere. Se til at barnas sekker (som de selv har pakket og båret), også inneholder ting som passer på flyreisen. Hvilke ting det passer å ha med i sekken er selvfølgelig avhengig av barnas alder og interesser. Noen tips er likevel på sin plass. Tenk på at tingene bør kunne underholde en god stund, samtidig som de ikke tar for mye plass eller er tunge.

 

Noen tips:

-     Selvsagt må den eventuelle favorittdukken/-bamsen eller liknende få være med. Denne gir foruten underholdning også trygghet.

-     Bøker (for mindre barn peke- og billedbøker), bl.a. aktivitets-/fargeleggingsbøker, tegneserier. Bøkene i Bli med oss til ... serien skriver både om reisemålet, samt inneholder aktiviteter og spill.

-     Tegnesaker (i passende format). Bruk fargeblyanter så slipper du uønskede flekker.

-     Små leker som plastdyr, playmobil, lego/duplo, små dukker og biler.

-     Walkman/Discman/MP3-spiller for både musikk og lydbøker.

-     Gameboy eller liknende.

 

I tillegg er det lurt å ha med små overraskelser – gjerne pakket inn i mange esker utenpå hverandre (avhengig av barnas alder), litt godteri og kjeks er også populært, bland det gjerne med rosiner og frukt, samt ekstra drikke. Tenk på at for mye søtsaker kan føre til at barna blir kvalme og uvel.

 

Når vår familie skal ut på lengre turer lager jeg egne ”reisepakker” til barna. Når vi er kommet opp i luften og ”Fasten seatbelt”-skiltet er slukket får de åpne hver sin reisepakke. Pakkenes innhold varierer og det finnes flere småpakker inne i selve pakken.
 

Noen saker er imidlertid alltid med:

-          En egen ferieminnebok

o    En notatbok der barna kan tegne og fortelle, samle og klistre inn flybilletter, fotografier, bilder fra brosjyrer, inngangbilletter m.m. Tenk på at en slik egen feriebok blir et godt minne også etter turen. Derfor er det lurt at boken har god kvalitet.

-          Engangskamera

o    Mine barn har ikke egne kamera. Derfor får de hvert sitt engangskamera slik at de kan ta egne bilder til sine feriebøker/album. Oppmuntre barna til å ta bilder av f.eks. nye venner som de treffer. Les mer under Barnas egne feriebilder.

-          Tegne – og formingsaker

o    Jeg pleier å pakke inn gråblyanter, fargeblyanter, blyantspisser, viskelær og lim. (Saksen har jeg i kofferten, for ikke å bli stoppet i sikkerhetskontrollen.)  Alle disse sakene brukes til ferieboken. Dessuten pakker jeg inn små aktivitets-/fargeleggingsbøker og blanke ark i forskjellige farger.

-          En liten ekstra overraskelse

o    Det kan være en bok (gjerne med tilknytning til reisemålet), en liten leke som jeg vet at de ønsker seg eller en CD (til ”Discmannen” som også er med).

 

Et annet tips er å ha med en liten bag/pose med små lapper der du har skrevet noen linjer. Disse skal være starten på en fortelling. La alle som vil rekke en lapp og fortelle sin egen historie.

 

Sørg for at barna får mat og drikke før de blir veldig sultne eller tørste. Humøret har jo en kjent tendens til å falle atskillige hakk, når tørsten og hungeren gjør seg gjeldende. Ha derfor med et eget ”lager” med f.eks. vannflasker, små juicekartonger, frukt, riskaker, boller, rosiner og noen pastillesker. Unngå som sagt for mye søtsaker.

 

Tenk på at kan oppstå forsinkelser eller andre problemer. Iblant kan det ta lang til å få bagasjen og komme seg gjennom passkontroll og tollen. På dette tidspunktet er ofte barna virkelig trøtte og utålmodige. Pass derfor på at du har spart drikke og noe å bite i til dette øyeblikket. Det er sjelden noe å få kjøpt i området mellom passkontroll og bagasjeutleveringen. Når vår familie er ute og reiser pleier jeg alltid å spare en vannflaske og en pakke med riskaker til dette tidspunktet. Min erfaring er at de fleste barn (og voksne) liker riskaker, de er dessuten ganske sunde (uten sukker) og smaker godt uten tilbehør.
 

 

 

Friend Link:Air Force 1 07 Shoes,Nike Air Force 1 Flyknit Sneakers,Air Force 1 Mid 07,Nike Air Huarache Sneakers,Nike Air Jordan Sky High OG,Air Max 1 Ultra SE
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
NIKE ROSHE RUN FLORAL SWOOSH,NIKE ROSHE TWO FLYKNIT SHOES,NIKE ROSHE ZWEI,Nike Tanjun,NIKE ZOOM ASCENTION MEN,NIKE ZOOM KD 9