Forlaget Happy Learning AS
Granveien 15c
1178 Oslo
22 29 68 32

Fire steder som er interessante for hele familien
 

Kappadokia
Vulkanlandskapet i Kappadokia er helt spesielt, og vekker trolig stor begeistring blant alle i familien. Fjellene ser ut som eventyrskorsteiner og menneskene som bodde her i gamle dager, bygde byene sine nedover i fjellet. Her finnes faktisk underjordiske byer som går hele åtte etasjer ned.

Ekstra flott er det å se landskapet her fra en luftballong, men dette er kostbart, særlig for en hel familie.

Fra Alanya og andre byer langs sørkysten, kan du være med på to-dagers-turer til Kappadokia. Det er mange turarrangører som ordner slike turer.

Koprulu Nasjonalpark
Holder dere til langs strekningen Kemer til Alanya kan en tur til Koprulu Nasjonalpark være en fin dagsutflukt på en skikkelig varm dag. Et stykke nordøst for Antalya ligger Koprulu Nasjonalpark og Koprulu-elven. Her kan hele familien være med på en morsom raftingtur. Det har bodd mennesker i dette området i veldig mange år, og fra den gamle romerske broen er det tolv kilometer til fjellandsbyen Altinkaya, som ligger like ved ruinene etter oldtidsbyen Selge.

Det er flott å kjøre i Koprulu Canyon, for naturen er veldig stilig, men veiene er skikkelige svingete og smale og noen steder går det stupbratt nedover.

Dalyan
Bor dere i Marmaris/Icmeler eller Fethiye kan en tur til Dalyan være en spennende utflukt. Fremme ved Dalyan går dere over i elvebåter, som tar dere med oppover elven forbi fine fjellvegg-graver ved ruinbyen Caunos og til gjørmebadene. Leiren her har vært kjent i mange år for sine helsebringende evner. Og det er temmelig morsomt for barna å se foreldrene frivillig kline seg inn med leire. Mange av turene avsluttes med et besøk ved den fine Iztutu-stranden, som kalles skilpaddestranden for om natten kommer havskilpaddene hit for å legge egg.

Efesos
For rundt 2000 år siden var Efesos en av de største byen langs Egeerhavskysten. Her lå et av oldtidens vakreste byggverk – Artemistempelet og hit kom jomfru Maria etter at Jesus var død. Du kan fortsatt besøke stedet der hun bodde. Efesos var også kjent for biblioteket og det kjempestore teateret. I teatret var det plass til 50000 mennesker og de kom gjerne for å se gladiatorkamper. Der store sterke menn, ofte tyver eller slaver sloss mot løver eller andre farlige ville dyr.

Selv om Artemistempelet er borte, kan du fortsatt se ruiner etter teatret og biblioteket og gå rundt på de samme gatene som menneskene brukte for flere tusen år siden.

Dette er bare et bittelite utvalg. Det finnes mange flere attraktive steder i Tyrkia. Disse kan du lese om i boken Bli med oss til Tyrkia
 

Friend Link:Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Nike Air Max 90 Chaussures,Nike Air Max 95 chaussures de tennis,Adidas Yeezy 350 Boost V2 Shoes,Adidas Yeezy 750 Boost Shoes,Adidas Zestra Shoes
index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index,index
Nike Air Max 90 Fireflies,NIKE AIR MAX 90 MID,NIKE AIR MAX 95,NIKE AIR MAX 95 CHAUSSURES,NIKE AIR MAX MOTION LW,NIKE AIR MAX TAILWIND 8